Speed-body

SPEED-BODY:

Az un. elektromos izomstimuláló berendezéssel azokat szólítjuk meg, akik az eredménytelenség, a kevés szabadidő miatt a hagyományos tréninggel nem tudnak sikereket elérni. A berendezés segítségével az edzőruhában elhelyezett izomstimuláló elektródák szakaszosan terhelik előre programozottan a választott  izomzatot, így a szokásos izommunka többszörösének megfelelő terhelést tudunk a szokásos edzésidő töredéke alatt elérni. Egy edzés alatt ( 20 perc) egy 1,5 órás súlyzós, vagy kardió edzés terhelését tudunk végrehajtani a konditeremben elhelyezett eszközökkel kombinálva. A gép kizárólag szakképzett személyzettel használható.

Információk a www.speedbody.hu oldaláról:

Mi az az EMS technológia?

Az elektromos izomstimulációs (EMS) készülékek már régóta fontos szerepet töltenek be az orvosi rehabilitációban a sportsérülések, balesetek, izombénulással járó állapotok helyreállításában. A hosszú évekig tartó fejlesztéseknek köszönhetően napjainkban nemcsak az orvostudomány területén alkalmazzák, hanem most már a fitness világában is teret nyert ez az új, innovatív technológia. A Speedbody Stúdió most lehetőséget biztosít a speedbody módszer néven ismertté vált edzőrendszer alkalmazására, melynek segítségével, mintegy heti 2x20 perces – tornagyakorlatokkal kiegészített- személyi edzés keretein belül érhetünk el olyan eredményeket, melyek eddig csak hosszú évekig tartó, kemény edzéssel voltak lehetségesek. A végeredmény feszes, esztétikus test, jó közérzet, magabiztosság, kicsattanó erőnlét, fájdalommentes, egészséges élet.

Kiknek ajánljuk a Speed Body edzéseket?

 

A Speedbody módszer EMS technológiás készülei és edzésprogramjai kortól és edzettségtől függetlenül ideálisak mindenkinek. A gép az összes fő izomcsoportot átdolgozva növeli az erőnlétet és az állóképességet, javítja a keringést, az oxigén ellátást. Az intenzív izom-összehúzódások feszesítik, szálkásítják az egész testet. A program ideális mindazoknak, akik eddig az idő, az erőnlét, vagy a csoportos edzési lehetőségek miatt nem fordítottak kellő időt a mozgásra és a testedzésre. Az elektrostimulációs tréning az egyik legsokoldalúbb módszer a betegségek megelőzésére, a már meglévő mozgásszervi problémák csökkentésére, az egészséges, kiegyensúlyozott életmód kialakítására.

Innováció

 

A Speedbody módszer az EMS (elektrostimulációs) készülékek legújabb, inovatív generációja. Az elektromos impulzusok nem koncentrálódnak egy pontban, hanem egyenletesen oszlanak el a teljesen testhez simuló elektróda egész felületén, így nincsenek erős ütéseket közvetítő, csípős pontok. Mivel a combok, a fenék, a has, a hát, a derék, a nyak, a mell valamint a kar izmai egyszerre dolgoznak, így nem kell órákat tölteni azzal, hogy minden testrészre külön energiát fordítsunk. A gép olyan edzésprogramot nyújt, amely a maximális hatásfokot és a lehető leggyorsabb eredményt garantálja. A különleges elektródáknak köszönhetően a berendezés teljesen biztonságos, a tréning során semmilyen kellemetlenség nem érezhető, csakis színtiszta izommunka.

Mi az a Speedbody módszer?

Az EMS (electro-myo-stimulation = elektromos izomstimuláció) edzés alkalmával az izmokat kis erősségű váltóárammal ingereljük, melynek során az izmok kontrakcióba jönnek (összehúzódnak) majd ellazulnak. Az eljárás rendkívül hatékony, mivel egyszerre dolgoztatja meg a test 8 főbb izomcsoportját anélkül, hogy az ízületeket megterhelnénk. A Speedbody módszer tréning hasonlít a súlyzós, ellenállással szemben végzett gyakorlatokhoz, ám annál sokkal biztonságosabb, gyorsabb és hatékonyabb, emiatt egyaránt használják a prevencióban, rehabilitációban, élsportban valamint a mindennapi edzésekben. Rendszeres használatával olyan teljesítményt érhetünk el, amit máskülönben csak sokévnyi megfeszített munkával tudnánk megtenni.

Miért a Speed Body?

- Célzott izomépítés: a testre pontosan felfekvő elektródáknak köszönhetően minden impulzus pontosan célba talál, nincs rosszul végrehajtott gyakorlat.
- Izületek terhelésének kiküszöbölése: mivel az elektromos impulzus célzottan az izomzatra hat, a súlyzós edzésekről ismert izületi terhelés veszélye nem áll fenn.
- Kis időráfordítás: mivel szinte a teljes izomzatot egyszerre tudjuk dolgoztatni, az edzésre fordítandó idő mindössze heti kétszer 15-20 perc.
- Kötőszövetek vérellátásának javulása: az izompumpa a cellulit megelőzésének, kezelésének leghatékonyabb módja.
- Zsír csökkenése: az izmok ilyen jellegű munkája megnöveli a szervezet energiaigényét, ami mindaddig jelen van, amíg a test az izomsejteket megerősítve nem kompenzálja a hatást. (24-48 órán keresztül, ameddig az izomláz tart). A megnövekedett energiaigény igazi kalóriaégető géppé változtatja a testet. Ez az utóégető effektus az anyagcsere fokozás leghatékonyabb módja.
- Jobb testtartás, csökkenő hátfájás: az elektromos izomstimuláció egyaránt edzi a felületes és mélyen fekvő izomcsoportokat.
- Csontritkulás, csonttörések megelőzése: a fejlett izomzat a csontritkulás megelőzésében is hatékonyan képes közreműködni, hiszen a nagyobb tömegben tapadó izomzat külsőleg támogatja a struktúrát, illetve a súlyt tartó csontokat kompenzálásra kényszerítve, közreműködik megerősítésükben, valamint csökkenti az elesések kockázatát idősebb korban.
- Személyre szabott edzésprogram: az impulzusok ereje izomcsoportonként és egyszerre is szabályozható, így az intenzitást egyénre szabottan lehet beállítani.
- Vizelettartásért is felelős gátizomzat erősítése: szülés utáni rehabilitáció, inkontinencia elleni küzdelem

Ellenjavalatok

 • * Trombózis, trombózisra való hajlam
 • * Terhesség
 • * Pacemaker
 • * Sclerosis multiplex
 • * Hypertonia (magas vérnyomás)
 • * Epilepszia
 • * Tumorok – a metastasisok fellépésének veszélye felgyorsul
 • * Fertőző, lázzal járó betegségek
 • * Diabetes mellitus (cukorbetegség)
 • * Súlyos depresszió
 • * Erős vérzésre való hajlam – intenzív izomfeszülés hatására esetleg egy kis véredény elpattanhat, mely a megnövekedett vérellátás miatt veszélyessé válhat

« Vissza az előző oldalra!

Aerofitness Club - Magyar